×

Change Language

FI
×
×

VILLA

VILLA MATERIAALINA

Villa jos mikä on perinteinen kuitu. Villavaatteita on käytetty kautta aikojen lämmöneristeenä kylmyyttä vastaan. Voidaan sanoa, että lammas on pitänyt suomalaiset lämpimänä vuosituhansia.

Villalangan parhaita ominaisuuksia ovat paitsi lämpimyys sen kosteudenimemiskyky.

Muita hyviä ominaisuuksia on, ettei se sähköisty, rypisty eikä syty kovin helposti. Se ei helpolla likaannu eikä hajutkaan villavaatteeseen helpolla tartu. Villavaatetta ei myöskään tarvitse välttämättä pestä, ei ainakaan usein - pelkkä tuuletus riittää.

Puhtaasti suomalaista

Koitadesign käyttää vain suomalaista villaa. Pyrimme mahdollisimman paljon käyttämään kainuunharmasta ja suomenlammasta. Näiden alkuperäisrotujen villat muistuttavat ominaisuuksiltaan toisiaan. Villa on laadultaan keskihienoa ja muodostuu pohjavillasta ja peitinkarvoista. Kehrätty villalanka on pehmeää, kevyttä ja joustavaa.

Alkuperäisrotujemme villan luonnonsävyjen väripaletti on hieno: vaaleasta beigeen, monia harmaansävyjä ja luonnonmustaa.

Lyhytkuituista karstalankaa

Lankana tuotteisamme on karstalanka. Se on perinteinen lyhytkuituinen yleislanka. Sen ominaisuuksiin vaikuttavat paitsi lampaan tai karitsan tuottama villa myös muun muassa kerintäajankohta, langan käsittely ja kehräys. Se on luonnontuote, ja langan väri saattaa vaihdella lankaerien välillä.

Ekologinen valinta

Suomalaisen lampaan villa on ekologinen ja eettinen. Villa on uusiutuva raaka-aine. Se on myös biohajoava. Hyvin hoidettuna villavaatteet ovat pitkäikäisiä. Kotimainen tuotantoketju on läpinäkyvä.

Käyttämällä kotimaista villaa tuemme maaseutuyrittäjyyttä, joka pitää maaseutumme elinvoimaisena. Lampaat ylläpitävät myös perinnemaisemia, mikä lisää maaseudun vetovoimaa.

Suomalainen villa ansaitsee arvostusta ja myös villan päähenkilö: suomalainen lammas!

Liisan vinkkejä neulontaan löydät tästä:

Ota yhteyttä

Eija Irene Hiltunen

eija@koitadesign.fi
+358 50 560 2844

Kuuksenvaarantie 20 C
82900 ILOMANTSI